Volatile Engelwortel, Wortel 2,5 ml
Volatile Engelwortel, Wortel 2,5 ml
Volatile Engelwortel, Wortel 2,5 ml
Volatile Engelwortel, Wortel 2,5 ml

Volatile Engelwortel, Wortel 2,5 ml

Volatile
0130B
€ 19,95
Incl. BTW

De olie heeft een krachtige, aardachtige, zoetige geur. De olie wordt o.a. gebruikt bij vermoeidheid, bevordert zelfvertrouwen en heeft een verzachtende invloed op het hoofd.

Omschrijving

Engelwortel, wortel

Zoals hierboven al aangegeven wordt de olie gewonnen (door middel van stoomdestillatie) uit de gedroogde wortel van de engelwortel. Engelwortel is een plant die wel tot 2,5 meter hoog kan worden en groeit op het Noordelijke halfrond. De plant kent zijn oorsprong uit IJsland. De olie is een honingkleurige, wat viskeuze vloeistof met een krachtige en zeer aromatische, aardachtige, zoetige geur. De botanische naam is: Angelica archangelica.

 

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

 

  • Bij vermoeidheid

  • Bij kriebel in de keel

  • Verzachtende invloed op het hoofd (migraine)

  • Bevordert zelfvertrouwen

  • Helpt bij een zenuwachtig gevoel

  • Geeft meer energie

 

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:

Fototoxisch voor de huid door de grote hoeveelheid coumarinen. Overschrijd de aanbevolen doseringen niet! Vermijd op de gevoelige huid. Vermijd UV licht gedurende enkele uren na gebruik op de huid. Langdurig gebruik kan tot sensibilisering leiden. Kies voor de engelwortel zaadolie als alternatief. Deze bevat minder/geen coumarinen. Overdosering kan tot slapeloosheid leiden.

Productdetails

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.