Volatile Basilicum ct. Chavicol
Volatile Basilicum ct. Chavicol
Volatile Basilicum ct. Chavicol
Volatile Basilicum ct. Chavicol

Volatile Basilicum ct. Chavicol

Volatile
0015C
€ 8,95
Incl. BTW

Deze olie is rijk aan methylchavicol. Het heeft een zoet kruidige, kamferachtige naar drop ruikende geur. De olie is o.a. rustgevend en kalmerend bij stress en bevordert het concentratievermogen.

Omschrijving

Basilicum ct. chavicol

 

Basilicum is een kruid met witte bloemetjes en behoort tot de lipbloemigen. Hoewel het nu vooral in Frankrijk, Egypte, Italië en Marokko wordt geteeld, komt het kruid Ocimum basilicum van oorsprong uit Afrika. Basilicos is het Griekse woord voor koninklijk. Daarom spreken we ook wel van een koninklijk kruid. Het Kruid basilicum is erg populair in de Italiaanse keuken. De olie wordt gedestilleerd uit het bloeiende kruid en is rijk aan methylchavicol. De olie is kleurloos tot geel. Het heeft een zoet kruidige, Kamferachtige naar drop ruikende geur.

 

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

 

Bevordert het concentratievermogen

ondersteunt een gezonde spijsvertering

Voor soepele spieren en gewrichten

Verzachtende invloed op luchtwegen

Is rustgevend en vrede brengend.

Brengt evenwicht bij stress en spanning

Kalmerend

 

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:

Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan huidirritaties veroorzaken. Zwangerschap: vermijden. Kinderen: geen gegevens bekend. Zekerheidshalve vermijden.

Productdetails

8715542001560
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.